Puukauppapalvelut

Palveluiden lyhyt kuvaus

Metsänomistaja, onko mielessäsi puun myynti eli puukauppa? Metsä Niemiseltä monipuolisia palveluita onnistuneisiin puukauppoihin. Metsä Niemiseltä saat palvelut pysty- ja hankintakauppoihin, puukaupan kilpailutukset ja kauppakonsultoinnin eli neuvonnan, puunkorjuupalvelun hankintakauppa-asiakkaille ja toimitussopimukset tuotantolaitoksille. Lisäksi meillä on erikoispalveluna pienille ja keskisuurille tuotantolaitoksille puunhankinnan vuosisuunnittelupalvelu.
 
Lyhyesti puukaupasta. Puukauppamuotoja on pääsääntöisesti kahta erilaista. Puhutaan pysty- ja hankintakaupasta. Pystykaupasta puhuttaessa puunostaja ostaa ns. puut pystyyn ja vastaa tällöin myös korjuukustannuksista. Pystykauppa on tällä hetkellä yleisimmin käytetty kauppamuoto. Kun puhutaan hankintakaupasta, niin tällöin metsänomistajalle maksetaankin tienvarsihinta puista, joka tarkoittaa sitä, että hinnassa on mukana myös puunkorjuun kustannus. Metsänomistaja vastaa tällöin itse puunkorjuusta eli puiden kaadosta ja kuljetuksesta tien varteen. Metsänomistaja voi hankintakaupassa hakata puut itse tai käyttää Metsä Niemisen korjuupalvelua.
 

Tämän aihealueen palvelut ja osiot

Puukaupan termit
Puukaupan kilpailutus
Puunmyyntisuunnitelma eli leimausseloste
Näin puukauppa etenee
Toimitussopimukset
Puunhankinnan vuosisuunnittelu pk. yrityksille

Puukauppapalvelut saatavilla ainakin seuraavissa kunnissa: Pori, Ulvila, Nakkila, Harjavalta, Kokemäki, Huittinen, Pomarkku, Kankaanpää, Merikarvia, Siikainen, Säkylä, Eurajoki, Eura, Rauma ja Sastamala. Tarvittaessa myös hieman pidemmälläkin. Toiminnan ohjauksessa käytössä Foresta -metsätietojärjestelmä.

Puukauppaan liittyy useita yleisiä kysymyksiä, lue vastauksia niihin täältä.