Pienkonehuolto ja -korjaus

Metsä Niemiseltä myös pienkoneiden huoltoa

Metsä Niemiseltä myös pienkoneiden huoltoa ja korjausta sivutoimisesti lähinnä harrastusmielessä. Huollamme ja korjaamme mm. moottori- ja raivaussahat, ruohonleikkurit, ruohotrimmerit, mopot ja moottoripyörät. Lisäksi onnistuu kaasuttimien ja ruiskujen ultraäänipesut, laakerien vaihtotyöt, renkaanvaihdot mopoihin ja moottoripyöriin (enduro, supermoto ja cross). Lisäksi teemme jonkun verran kierteiden korjauksia.

Hinnasto

Arvonlisäverollinen tuntihinta on 62€/h. (50e/h Alv. 0%) Pientarvikkeet ja mahdolliset varaosat laskutetaan erikseen. Minimiveloitus on töiden osalta 50€/kone (ALV.0%) Pienistä töistä voidaan tarvittaessa sopia vaihtoehtoisesti joku ”könttäsumma”. Tarvittaessa korjaus ja huolto voidaan järjestää myös asiakkaan luona, mikäli se on asiakkaalle helpompi ratkaisu (esim. enduro -moottoripyörä, mitä ei saa ajamalla tuotua huoltoon). Huomaathan, että näissä tapauksissa matkoihin käytetystä ajasta laskutetaan 62€/h varsinaisen työn lisäksi.

Koneen nouto- ja palautuspalvelu Ulvilan ja Porin keskustaajaman alueelta 62€ sis. alv. Pidemmältä etäisyydeltä sopimuksen mukaan.

Metsänomistaja, tiesitkö, että esimerkiksi moottorisahan huoltokustannus on verotuksessa vähennyskelpoinen. Arvonlisäveron vähentämisen jälkeen ja metsäverotuksen -30% verovähennyksen jälkeen metsänomistajalle jää maksettavaa 35€/h

Moottori- ja raivaussahat

Teemme useimmat korjaukset ja huollot moottori- ja raivaussahoihin lähtien ihan perushuolloista vaativimpiin töihin kuten mm. kytkimen vaihtoon taikka kaasuttimen ultraäänipesuun.

Tavanomainen yleishuolto sisältää mm. kulmavaihteen rasvan määrän tarkistus ja lisääminen tarvittaessa (raivaussaha), terän teroitus tai vaihto tarvittaessa, ilmansuodattimen pesu tai vaihto, sytytystulpan tarkistus ja vaihto tarvittaessa, puhdistus kauttaaltaan vähintään paineilmalla ja kaasuttimen säätö tarvittaessa. 

Yleishuollon työn kustannukset ovat vaihdelleet keskimäärin 62€ – 120€ välillä (Alv. 24%). Jos koneeseen joutuu tekemään isompaa remonttia, kuten vaihtamaan kytkimen, niin tällöin hinta on ollut joitakin kymppejä suurempi työn osalta.

Niemisen Metsätalouspalvelusta myös pienkoneiden huoltoa-Ruohonleikkuri
Ruohonleikkurihuolto
Niemisen Metsätalouspalvelusta myös pienkoneiden huoltoa-Klippo-ruohonleikkurin-huoltoa
Klippo ruohonleikkurin huoltoa

Ruohonleikkurit ja trimmerit

Ruohonleikkureiden kohdalla perushuolto sisältää normaalisti laitteen pesun ja puhdistuksen, sytytystulpan tarkistuksen ja vaihdon tarvittaessa, moottoriöljyn vaihdon, ilmansuodattimen pesun tai vaihdon, terän teroituksen tai vaihdon, kaasuttimen pesun ja kalvojen sekä jousien vaihto tarvittaessa. 

Ruohotrimmerien kohdalla perushuoltoon sisältyy mm. laitteen puhdistus, sytytystulpan tarkistus ja vaihto tarvittaessa, ilmansuodattimen pesu tai vaihto, siimapään tarkistus ja siiman lisääminen tarvittaessa sekä kulmavaihteen rasvamäärän tarkistus. Mikäli laitteessa on käyntiongelmia, niin tällöin perushuoltoon sisältyy vielä kaasuttimen säätö. Jos käyntiongelmat eivät korjaannu kaasuttimen säätämisellä, niin tällöin on aihetta mm. pestä kaasutin ultraäänipesurissa.

Ruohonleikkureiden ja ruohotrimmerien kohdalla työn kustannukset ovat vaihdelleet keskimäärin 62€ – 180€ välillä (sis. Alv. 24%).

Viereisessä kuvassa olevaan Jonseredin ruohonleikkuriin tehty kattava yleishuolto. Samassa yhteydessä pinttymät puhdistettu, jolloin leikkurista tuli kuin uusi. Tähän yksilöön huolto kustansi 124€ (sis. Alv. 24%) + varaosat ja tarvikkeet. Leikkuri tuli huoltoon käyntiongelmien vuoksi. Huollon jälkeen pelasi ongelmitta.

Mopot ja moottoripyörät

Huollan moottoripyörät, kevarit ja mopot. Parhaiten tunnen yksisylinteriset enduro, supermoto ja motocrosspyörät. 

Teen mm.
– Ketjujen ja rattaiden asennukset
– Useimpiin etuiskunvaimentimiin huollot
– Moottoriremontit
– Satuloiden verhoilut
– Useimmat sähkötyöt
– Yleishuollot, kuten moottoriöljyn, suodattimen ja ilmansuodattimen vaihdon / pesun
– Jarrupalojen ja jarrunesteiden vaihdot
– Laakerien vaihdot
– Renkaiden vaihdot
– Kaasuttimien ja ruiskujen ultraäänipesut

Hinnasto

Kustannukset vaihtelevat laajasti sen mukaan mitä tehdään. Tuntihinta 62€/h (sis. Alv. 24%) Kuvissa näkyvään Husqvarna TE 510 vm. 2007 tehty yli 60 kohdan remontti. Työn osuus lähes 2600€ (sis. Alv. 24%) Käytännössä pyörä rakennettiin uudestaan. Vastaavasti pienet huollot ja asennukset, kuten vaikkapa ketjujen ja rattaiden vaihdot tekee n. tunnissa.

Ultraäänipesu

Kaasuttimien ja ruiskujen perusteellinen puhdistus onnistuu parhaiten ultraäänipesurilla. Käytössä yhdeksän (9) litran pesuri pesuveden lämmitystoiminnolla.

Laakerien vaihdot

Käytössä 10t hydraulinen prässi laakeritöihin. Prässillä onnistuu vanhojen laakerien irroitus ja uusien asennus.

Kierteiden korjaus

Kierteiden uusiminen onnistuu monesti Helicoil -kierteillä.